deskundig | persoonlijk | helder

deskundig | persoonlijk | helder

Nieuwsberichten

Nieuws


Terug naar overzicht

21-02-2022

Afwikkeling van stormschades

Na een reeks van stormachtige dagen is er veel schade en overlast ontstaan. Dat heeft landelijk geleid tot een recordaantal schademeldingen en naar verwachting volgen er nog meer. Het betreft dan meldingen over schade aan auto's, woningen en bedrijven door omgevallen bomen, lekkages door afgewaaide daken en dakpannen of beschadigde zonnepanelen en schuttingen. Houd daarom rekening met een langere doorlooptijd als gevolg van de vele schademeldingen. Om de voortgang te bespoedigen, verzoek ik je om de schade bij voorkeur digitaal in te dienen.

Uiteraard doen de schadebehandelaars er alles aan om een schademelding van onze klanten zo snel mogelijk in behandeling te nemen, zodat de schade zo snel mogelijk gerepareerd kan worden. Betreft het een schadeclaim op een polis van Voogd & Voogd Verzekeringen, meld de schade zo snel en compleet mogelijk via PolisMap of online (schade melden Voogd & Voogd Verzekeringen). Betreft een andere verzekeringsmaatschappij, neem dan even contact met mij op zodat we kunnen bekijken wat de snelste en makkelijkste route is om de schadeclaim in te dienen. Zodra de schadebehandelaar over alle benodigde informatie beschikt, kan deze namelijk direct beoordelen of de schade onder de expertisegrens blijft. Is dat het geval, dan hoeft er vaak geen expert te worden ingeschakeld en kan de schade in veel gevallen zelfs gelijk worden afgewikkeld!

De schadebehandelaars geven de volgende tips, zodat een schade zo efficiënt mogelijk kan worden afgewikkeld:

- Omschrijf de toedracht zo duidelijk mogelijk en omschrijf wat er beschadigd is en van wie het is.
- Geef altijd een schatting van de schade en laat dat onderbouwen met aankoopbewijzen en een offerte, reparatienota en/of total loss- verklaring van de spullen die beschadigd zijn.
- Voeg detail- en overzichtsfoto’s toe waarop de beschadigde goederen zichtbaar zijn.
- Gaat het bijvoorbeeld om een schade met meerdere onderdelen? Zorg voor een duidelijke specificatie met de aankoopgegevens, zodat het duidelijk is wat er geclaimd wordt.
- Lever alle informatie spoedig mogelijk aan. Wacht dan met het aanmelden tot alles beschikbaar is. Het werkt het efficiëntst als de schadebehandelaar de schade in zijn geheel kan beoordelen. Houd hierbij wel rekening met de termijn waarbinnen de schade uiterlijk gemeld dient te worden.
- Voorkom teleurstelling en houdt rekening met een eventueel (verhoogd) eigen risico en/of afschrijving. Het eigen risico bij stormschade kun je vinden op het polisblad.

Schade is altijd erg vervelend: ik hoop dat ik door een goede schadeafhandeling de overlast tot een minimum kan beperken.



Terug naar overzicht




E-mailen
Bellen
LinkedIn